Λίστα προϊόντων MaxMeyer

Το 1885 ο Ελβετός επιχειρηματίας Max Meyer ιδρύει στο Μιλάνο το «Colorificio Italiano» που σήμερα φέρει ακόμα την επωνυμία του. Είναι μια επιχείρηση μέσου μεγέθους που απασχολεί περίπου 50 άτομα, στην καρδιά της αυξανόμενα βιομηχανικής πόλης του Μιλάνου. Το χρώμα είναι ακόμα ένα προϊόν που έχει μια περιορισμένη χρήση αλλά οι προστατευτικές ιδιότητές του είναι ευρέως γνωστές. Τα χρώματα σε σκόνη και σε λάδι αρχίζουν να ενισχύουν τη σημασία τους.

Στην αρχή του αιώνα, με την εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας, η MaxMeyer γίνεται ένας από τους σημαντικότερους προμηθευτές αυτού του τομέα με την Alfa Romeo, τη Fiat και τη Lancia και θα συνεχίσει αυτήν την περιπέτεια μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '80 αναπτύσσοντας για αυτές τις επιχειρήσεις ειδικά προϊόντα κατόπιν ζήτησης, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αγοράς.


Κατά τη διάρκεια της πρώτης εθνικής έκθεσης το 1919 των διακοσμητικών τεχνών, η Max Meyer παρουσιάζει μια πρώτη επιλογή 12 χρωμάτων.


Το 1921«Ένα κουτάβι εισάγεται στην ιστορία της εικονογραφημένης διαφήμισης». Η αφίσα του κουταβιού που δαγκώνει μια βούρτσα και κοιτάζει με τα γλυκά του μάτια ένα δοχείο με χυμένο χρώμα, έχει μπει στην ιστορία της διαφήμισης και στη φαντασία του κόσμου.


Μεταξύ 1942-1945 σε αυτήν την περίοδο, στην αρχή του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, η MaxMeyer πρέπει να στρέψει την προσοχή της προς τις στρατιωτικές προμήθειες, επομένως οι επιχειρήσεις όπως οι Breda, Caproni και Agusta είναi μεταξύ των πιο σημαντικών πελατών της, αναπτύσσοντας συγκεκριμένο προϊόν για αυτήν την σημαντική βιομηχανία.


Στο μέσο της δεκαετίας του '50, η ταχεία ανάπτυξη της ιταλικής βιομηχανίας συντηρεί ολόκληρη την εθνική οικονομία. Ο κόσμος είναι πρόθυμος να ξοδέψει τα χρήματά του για να βελτιώσει και να ομορφύνει τα σπίτια του και η MaxMeyer απαντά σε αυτήν την τάση με τη μεγάλη σειρά προϊόντων υψηλής ποιότητας, απλής χρήσης και ευκολίας στη διαθεσιμότητα μέσω του ευρέος δικτύου πώλησής της.


Μεταξύ 1960-1970 η MaxMeyer είναι πια μια από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ευρώπη. Το 1989 το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της MaxMeyer, εφευρίσκει το ΣΠΕΚΤΡΟΦΩΤΟΜΕΤΡΟ Delta και Crom, λαμβάνοντας αρκετά διεθνή βραβεία. Το 1995 η MaxMeyer γιορτάζει τα 100ά γενέθλιά της. Σήμερα ανήκει στον όμιλο MATERIS PAINTS την τρίτη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή εταιρεία στον χώρο των χημικών προϊόντων και χρωμάτων.


Επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα της εταιρίας

Περισσότερα
ανά σελίδα

Ειδικό πινέλο με τρίχα mix για την εφαρμογή του SHARDANA

Πλαστική σπάτουλα για την εφαρμογή του SHARDANA.

Προβάλλονται 13 - 14 από 14 αντικείμενα