Βαφή τοίχου με εφέ τσιμέντου

Πώς να δημιουργείτε λύσεις εσωτερικού σχεδιασμού με βιομηχανικό στιλ

Το τσιμέντο είναι ένα θεμελιώδες υλικό στο βιομηχανικό στιλ.

Στην πραγματικότητα, η τραχιά επίδραση τσιμέντου είναι ίσως το στοιχείο επίπλωσης που συμπληρώνει καλύτερα τα σχέδια εσωτερικού σχεδιασμού με μια καθαρά βιομηχανική και μητροπολιτική εμφάνιση.

Επομένως, ενώ οι εκτεταμένοι χώροι με μεταλλικά κουφώματα και εκτεθειμένα τούβλα, τα ψηλά ταβάνια και τα παλαιά δάπεδα είναι όλα ιδανικά, όταν πρόκειται για μετατροπή αστικών βιομηχανικών και βιοτεχνικών περιοχών, το τσιμέντο, με τις διάφορες διαφορετικές μορφές του, είναι απλώς απαραίτητο

Η πραγματική αξία του τσιμέντου στο σύγχρονο πλαίσιο που χρησιμοποιείται ως «αρχιτεκτονικό» στοιχείο, είναι η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί λιγότερο (ή όχι μόνο) ως δομικό υλικό αλλά ως διακοσμητικό στοιχείο, προκαλώντας την αστική εμπειρία. Το τσιμέντο είναι ένα εύπλαστο, εφαρμόσιμο υλικό και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να ταιριάζει σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο.

Μέσα στην τεράστια γκάμα διακοσμητικών προϊόντων, η VALPAINT προσφέρει το METEORE 10 CEMENTO, συνδυάζοντας διάφορες προσεγγίσεις του τσιμέντου ως διακοσμητικό χρώματος. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε αυτές και τις διάφορες εφαρμογές τους.

METEORE 10 CEMENTO εφέ Πατητού τσιμέντου

Αυτό το συμπαγές τσιμεντοκονίαμα είναι το πιο παραδοσιακό από τα διαφορετικά φινιρίσματα που περιλαμβάνει η VALPAINT στη σειρά του:

  • Δημιουργεί μια ομοιόμορφη, με υφή επιφάνεια, με μικροσκοπικούς πόρους που αναπαράγουν με ακρίβεια το φινίρισμα του σοβά που εφαρμόζεται με μυστρί-σπάτουλα.
  • Το τυπικό χρώμα του τσιμέντου, που χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό, είναι μεσαίο ανοιχτό γκρι ανάλογα με τις αναμεμειγμένες ποσότητες και δεν είναι ομοιόμορφο αλλά θολό με διαφορετικούς τόνους.
  • Προκειμένου να διευρυνθεί το εύρος των διαθέσιμων αποχρώσεων, η VALPAINT προσφέρει διαφορετικές αποχρώσεις για χρήση κατά τη διάρκεια της διακόσμησης.

Πώς να εφαρμόσετε διακοσμητικά χρώματα εφέ τσιμέντου με συμπαγές φινίρισμα 

Η εφαρμογή του εφέ Πατητού τσιμέντου METEORE 10 CEMENTO είναι απλή. Μετά τον καθαρισμό των επιφανειών που πρόκειται να διακοσμηθούν και την απομάκρυνση τυχόν χαλασμένων ή προβληματικών υποστρωμάτων, εφαρμόζεται ένα αστάρι με ρολό. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται το VALPAINT PRIMER 1200, πάνω στο οποίο θα εφαρμοστεί το ίδιο το φινίρισμα. 

Όταν το PRIMER είναι εντελώς στεγνό, το METEORE 10 μπορεί να εφαρμοστεί χρησιμοποιώντας ανοξείδωτη σπάτουλα για τη δημιουργία στρώματος ομοιόμορφου πάχους. Στην κατεργασμένη επιφάνεια, πριν στεγνώσει το προϊόν, χρησιμοποιείται ένα ρολά για να αποτυπώσει το τυπικό πορώδες φινίρισμα τσιμέντου.

Το επόμενο βήμα περιλαμβάνει την εξομάλυνση με την ανοξείδωτη σπάτουλα όπου είναι απαραίτητο, χρησιμοποιώντας ένα λεπτό ψεκασμό νερού για πιο συμπαγές φινίρισμα.

Το διακοσμητικό εφέ συμπληρώνεται με μια τελική στρώση, που εφαρμόζεται ξανά με την ίδια ανοξείδωτο σπάτουλα, προσθέτοντας χρώμα στην επιφάνεια. Το προϊόν που χρησιμοποιείται για αυτό το σκοπό είναι το C100 OVER, ένα προϊόν που χρωματίζει την προηγούμενη στρώση.

Η εξαιρετικά ελκυστική εμφάνιση που δημιουργείται με το εφέ Πατητού τσιμέντου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση διαφόρων τύπων περιβάλλοντος, από σαλόνια με μινιμαλιστικό, αστικό σχεδιασμό έως κουζίνες με βιομηχανική αίσθηση, ακόμη και σύγχρονους εμπορικούς χώρους.

METEORE 10 CEMENTO vintage-εφέ: ιδιότητες και εφαρμογή 

Το εφέ vintage METEORE 10 CEMENTO είναι ένα φαινόμενο υψηλής τάσης, όπου η υφή γίνεται διακοσμητικό στοιχείο από μόνη της. Η ιδέα πίσω από αυτό είναι η ανακάλυψη των επιπέδων διακόσμησης που έχουν συσσωρευτεί κάτω από την τρέχουσα επιφάνεια.

H VALPAINT προσφέρει μια πλούσια ποικιλία διακοσμήσεων που εφαρμόζονται σε επιφάνειες που χρησιμοποιούν Στένσιλ. Η διαδικασία περιλαμβάνει μια αρχική φάση που περιλαμβάνει τα ίδια βήματα που χρησιμοποιήθηκαν για την εφαρμογή του εφέ πατητού τσιμέντου METEORE 10 CEMENTO, αλλά χωρίς το τελικό φινίρισμα.

Μόλις δημιουργηθεί αυτή η βάση, χρησιμοποιείται ένα Στένσιλ για την εφαρμογή μια στρώσης με  υφή, γεμίζοντας τα κενά στα σχέδια για να επιτευχθεί το επιθυμητό διακοσμητικό αποτέλεσμα.

Μετά από αυτό, το Στένσιλ αφαιρείται και χρησιμοποιώντας τη ανοξείδωτη σπάτουλα και επιπλέον υλικό ενώνετε το φινίρισμα όπως επιθυμείτε. Μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής, η χρωματική φάση αρχίζει να χρησιμοποιεί χαλύβδινο μυστρί και το έγχρωμο προϊόν C100 OVER με κροκίδωση (βλ. Βίντεο «πώς να εφαρμόσετε»).

Αυτό το εφέ τσιμέντου με  σχέδιο έχει μεγάλη αισθητική επίδραση και είναι τέλειο για να διακοσμήσει τοίχους και επιφάνειες, επιτρέποντάς τους να γίνουν χαρακτηριστικά από μόνα τους, ένα νεύμα στο παρελθόν με μια σύγχρονη πινελιά.

METEORE 10 CEMENTO εφέ-Μεγάλες πλάκες τσιμέντου: φινίρισμα με ορθογώνια μοτίβα 

Αισθητικά, το εφέ μεγάλων τραχύ πλακών τσιμέντου της VALPAINT έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει το μοτίβο που αφήνουν τα πάνελ ξυλότυπου σε οπλισμένο σκυρόδεμα. Τα κατακόρυφα χωρίσματα, ή πιο μοντέρνα οριζόντια χωρίσματα, χαρακτηρίζουν έναν σύγχρονο σχεδιασμό όπου οι ορθές γωνίες στηρίζουν το μοτίβο των επιφανειών.

METEORE 10 CEMENTO εφέ-Μεγάλες πλάκες τσιμέντου: μέθοδοι εφαρμογής

Σύμφωνα με αυτά που έχουν ήδη αναφερθεί, αυτό το φινίρισμα απαιτεί μια αρχική στρώση του ειδικού ασταριού, PRIMER 1200, ακολουθούμενο από μια στρώση του Meteore 10. 

Στη συνέχεια και πριν στεγνώσει το προϊόν δημιουργείτε  το μοτίβο χρησιμοποιώντας την ειδική βούρτσα, χρησιμοποιώντας οριζόντιες ή κάθετες γραμμές σύμφωνα με το επιλεγμένο σχέδιο. Στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την ανοξείδωτη σπάτουλα και ψεκάζοντας ελαφρώς νερό ασκώντας πίεση στο προϊόν, εξομαλύνεται η επιφάνεια. Και πάλι, προτού το προϊόν στεγνώσει εντελώς, το υλικό χαράσσεται χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό εργαλείο, δημιουργώντας κάθετες ή οριζόντιες γραμμές. 

Όπως και με τα παραπάνω προϊόντα, το διακοσμητικό εφέ συμπληρώνεται με την εφαρμογή του C100 OVER(και πάλι χρησιμοποιώντας την ανοξείδωτη σπάτουλα με κάθετες ή οριζόντιες κινήσεις), για τον καθορισμό του χρώματος της διακόσμησης.

Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία διακοσμητικής λύσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλους χώρους, δίνοντας στους χώρους εφαρμογής μια τεράστια, βιομηχανική εμφάνιση με έντονο χαρακτήρα.

METEORE 10 CEMENTO εφέ Λείου τσιμέντουσκυρόδεμα "ανοιχτής όψης

Το METEORE 10 CEMENTO, στην έκδοση εφέ Λείου τσιμέντου, μπορεί επίσης να αναφέρεται με τη χρήση της βιομηχανικής ορολογίας ως «γυμνό σκυρόδεμα τάβλας».

Αυτή η διακοσμητική επιλογή αναπαράγει το αποτέλεσμα του οπλισμένου σκυροδέματος που έχει ένα ειδικό φινίρισμα επιφάνειας λόγω του ξυλότυπου ξύλου που χρησιμοποιείται για να το χύσει. Εκτός από τα χωρίσματα (τα οποία μπορούν να είναι οριζόντια ή κάθετα), η επένδυση του ξύλου αφήνεται επίσης να φαίνεται εντυπωσιακή στο σκυρόδεμα.

Επίσης, για αυτό το χρώμα με υφή τσιμέντου, η  VALPAINT προσφέρει μια σειρά αποχρώσεων, επιτρέποντας την κατάλληλη χρωματική επιλογή για το συγκεκριμένο έργο.

Πώς να εφαρμόσετε το METEORE 10 CEMENTO Slim Effect/εφέ Λείου τσιμέντου

Τα βήματα εφαρμογής για την παραλλαγή Slim είναι παρόμοια με εκείνα για το εφέ-Μεγάλες πλάκες τσιμέντου, έως την αρχική φάση διακόσμησης.

Έχοντας λειαίνει την επιφάνεια που είχε προηγουμένως επεξεργαστεί, αρχίζει η διακόσμηση. Χρησιμοποιώντας το ειδικό στυλό (PIXEL, διαθέσιμο σε διάφορα χρώματα) και ένα εργαλείο που επιτρέπει τέλειες ευθείες και παράλληλες γραμμές, το μοτίβο εφαρμόζεται στην επιφάνεια, κάθετα ή οριζόντια, για την προσομοίωση των πλακών του ξυλότυπου.

Όπως και με τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν παραπάνω, ο τελικός τόνος δημιουργείται χρησιμοποιώντας το χρωματικό προϊόν C100 OVER το οποίο εφαρμόζεται με μια ειδική σπάτουλα – εργαλείο απομίμησης ξύλου και όχι με την ανοξείδωτη σπάτουλα. Αυτό το εργαλείο, χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη κίνηση, επιτρέπει τη διαμόρφωση του έγχρωμου υλικού, δημιουργώντας ένα σχέδιο που αντικατοπτρίζει το πέπλο του ξύλου. Το τελευταίο βήμα περιλαμβάνει την εκ νέου ολοκλήρωση των γραμμών που δημιουργήθηκαν προηγουμένως χρησιμοποιώντας την ειδική πένα PIXEL.

Το εφέ Λείου τσιμέντου προσφέρει μια τολμηρή, μινιμαλιστική / βιομηχανική εμφάνιση. Εδώ είναι η κυριαρχία του ίδιου του υλικού που καθορίζει τους κανόνες εσωτερικού σχεδιασμού, ενισχύοντας σημαντικά την ουσία της διακόσμησης εμπνευσμένη από τα δομικά υλικά.

METEORE 10 CEMENTO λείο-ελαστικό από την VALPAINT

Το ελαστικό-λείο τσιμέντο δίνει στις επιφάνειες μια υφή ποιότητας για την διακόσμηση, σε διάφορες αποχρώσεις, που προκαλεί τις γεωμετρικές ιδιότητες των επιχρισμάτων τοίχου που δημιουργούνται χρησιμοποιώντας σχήματα όπου στη συνέχεια εξομαλύνονται.

Η διαδικασία εφαρμογής είναι πολύ παρόμοια με εκείνη για το εφέ-Μεγάλες πλάκες τσιμέντου, αλλά με διαφορά στο μοτίβο και στις διαφορετικές διαστάσεις της χάραξης (με την προσθήκη γραμμών σε ορθή γωνία με την πρώτη, ορίζοντας τις διαστάσεις των στοιχείων που θα αποδοθούν).

METEORE 10 CEMENTO ραβδωτό εφέ τσιμέντου και η αξία του φωτός

Το ραβδωτό εφέ τσιμέντου επιτρέπει τη δημιουργία επιφανειών με καθαρή ποιότητα υφής, δίνοντας σχεδόν μια αίσθηση δόνησης στην επιφάνεια του τοίχου.

Αυτή η εξαιρετικά υφή εμφάνισης, που πιάνει τεχνητό και φυσικό φως, επισημαίνει τις «κορυφογραμμές» στο σημείο που μπορούν να γίνουν ένα κεντρικό χαρακτηριστικό του περιβάλλοντός τους.

Και πάλι, ξεκινώντας από μια επιφάνεια απαλλαγμένη από λεκέδες και περιοχές που έχουν υποστεί ζημιά, εφαρμόζεται το ειδικό PRIMER 1200, το οποίο προετοιμάζει την υπάρχουσα επιφάνεια και ενεργεί ως συνδετικό στρώμα μεταξύ αυτού και του υλικού που θα εφαρμοστεί πάνω της.

Μόλις στεγνώσει το προϊόν, το METEORE 10 εφαρμόζεται με την ανοξείδωτη σπάτουλα για να δημιουργήσει ένα ομοιόμορφο στρώμα έτοιμο για την δημιουργία του μοτίβου. Πριν το προϊόν στεγνώσει εντελώς, το υλικό «χαράσσεται» χρησιμοποιώντας μια ειδική βούρτσα για τη δημιουργία των επιθυμητών κορυφογραμμών.

Όπως με τα εφέ που περιγράφηκαν παραπάνω και σε αυτό το εφέ, χρησιμοποιώντας το προϊόν για το χρωματισμό C100 OVER, με ειδική βούρτσα, καθορίζονται παραλλαγές στον τόνο των επεξεργασμένων επιφανειών. 

Αυτό το τσιμεντοειδές χρώμα, σε αντίθεση με τα παραπάνω, είναι σίγουρα «ελαφρύτερο» και μπορεί να χρησιμοποιηθεί αισθητικά για την απεικόνιση μαλακών υλικών, όπως ένα ύφασμα. Είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χώρους όπου το φως παίρνει κεντρική σκηνή, αναδεικνύοντας τις αισθητικές δονήσεις που συλλαμβάνει.