Χρώματα για εξωτερική χρήση

Ποιο πρέπει να επιλέξω; Ανακαλύψτε τα χρώματα για εξωτερική χρήση από το VALPAINT.

800 δέντρα, 4.500 θάμνοι και 15.000 φυτά.

Όχι, δεν αναφερόμαστε σε ένα διάσημο δάσος κάπου στον κόσμο. Βρισκόμαστε στο Μιλάνο και αυτοί είναι οι αριθμοί που μας λένε για ένα από τα μεγαλύτερα έργα για την εξωτερική πρόσοψη ενός κτιρίου: το BoscoVerticale [Κάθετο δάσος].

Αυτό το κτίριο, που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Stefano Boeri, αντιπροσωπεύει έναν αληθινό ναό της «πράσινης ζωής» στην καρδιά της πιο πρωτοποριακής περιοχής της μητρόπολης του Μιλάνου: εδώ, το «δέρμα» του κτιρίου είναι κατασκευασμένο από βλάστηση που «καλύπτει» τις προσόψεις του, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ένα κάθετο δάσος. Το ισοδύναμο ενός δάσους 3 εκταρίων που είναι ικανό να απορροφά 30 τόνους διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο.

Το Bosco Verticale είναι ένα μόνο παράδειγμα των αμέτρητων προτάσεων που μπορούν να βρεθούν στην αρχιτεκτονική όταν πρόκειται για εξωτερικές επενδύσεις τοίχων, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει τη συνεχή έρευνα και μελέτη ολοένα και πιο ελκυστικών και καινοτόμων προτάσεων, όπου γίνονται οι προσόψεις του κτιρίου ένα διακριτικό χαρακτηριστικό του κτιρίου.

Ποια είναι τα καλύτερα χρώματα για εξωτερική χρήση; Η σημασία του σωστού χρώματος για εξωτερικές προσόψεις

Οι αμέτρητες διαθέσιμες σχεδιαστικές λύσεις είναι μια έκφραση των αρχιτεκτονικών στυλ που έχουν εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου, καθεμία από αυτές με τα δικά της χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες.

Στην σύγχρονη αρχιτεκτονική, στην πραγματικότητα, οι εξωτερικές προσόψεις είναι η επαγγελματική κάρτα του κτηρίου, είτε μιλάμε για ένα μέτριο κτίριο είτε για ένα μεγάλο συγκρότημα σε αστική κλίμακα.

Οι Προσόψεις, επομένως:
 

  • Εκτός από την τεχνική και κατασκευαστική πτυχή (μονωτικά επιχρίσματα, γυάλινες κουρτίνες, τοίχους θωράκισης και άλλες τεχνικές λύσεις), αντιπροσωπεύουν το αρχιτεκτονικό στοιχείο που προσδιορίζει την ουσία του κελύφους του κτιρίου, επίσης μέσω των φινιρισμάτων που εφαρμόζονται και των χρωμάτων τους.
  • Προσδιορίζουν, μέσα στον αστικό ιστό της πόλης, την οπτικά ελκυστική εμφάνιση ενός αστικού συγκροτήματος ή, σε ορισμένα μικρότερα περιβάλλοντα, τον συνολικό αντίκτυπο της πόλης, της πόλης ή του μικρού χωριού.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προσοχή στους εξωτερικούς τοίχους ήταν πάντα στο επίκεντρο της συζήτησης όχι μόνο για αρχιτέκτονες και αρχιτέκτονες τοπίου, αλλά και για ψυχολόγους και κοινωνιολόγους που εστιάζουν την προσοχή τους στη συναισθηματική επίδραση που έχουν αυτά τα κτίρια στους ανθρώπους.

Πώς να βάψετε τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού σας: 3 ιδέες από το VALPAINT

Όσον αφορά τα χρώματα για εξωτερική χρήση, η VALPAINT είναι ο Ιταλός ηγέτης στην παραγωγή χρωμάτων και διακοσμητικών επιχρισμάτων και προσφέρει μια σειρά λύσεων ικανών να παρέχουν στους σχεδιαστές τα εργαλεία για το σχεδιασμό του «κελύφους» των κτιρίων σύμφωνα με τις ιδέες και τις εμπνεύσεις τους.

Μεταξύ των πολλών προτάσεων χρωμάτων για εξωτερική χρήση (of paints for exterior use), σε αυτό το πλαίσιο, θα θέλαμε να εστιάσουμε την προσοχή μας σε τρία σημαντικά ενδιαφέροντα χρώματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά που ανοίγουν την πόρτα σε ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστικών επιλογών.

 KLONDIKE CORTEN
 ROCOCO’ TRAVERTINO
 METEORE 10 INTONACO

Ας ανακαλύψουμε μαζί τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές τους.

KLONDIKE CORTEN: το χρώμα για εξωτερική χρήση που θυμίζει σκουριασμένο σίδερο

Το KLONDIKE CORTEN από την VALPAINT είναι ένα χρώμα για εξωτερική χρήση που διαθέτει μια αισθητική εμφάνιση που είναι η χαρακτηριστική του Χάλυβα (Corten), με όλες τις αποχρώσεις να κυμαίνονται από σκούρο κόκκινο έως πιο καφετί τόνους που επισημαίνουν τα μεταλλικά φινιρίσματα που είναι χαρακτηριστικά του σκουριασμένου σιδήρου. 

Ακόμη και η αίσθηση αυτής της βαφής θυμίζει ξεκάθαρα το σκουριασμένο σίδερο με μια επιφάνεια που δεν είναι απόλυτα λεία αλλά ελαφρώς τραχιά.

Το προϊόν:

  • αποτελείται από μικρό-κεραμικές σφαίρες οι οποίες, μαζί με τα χαρακτηριστικά της σιλοξάνης, το καθιστούν ένα προϊόν υψηλής ποιότητας για εξωτερική χρήση.
  • είναι ικανό να παρέχει πολύ υψηλή μηχανική απόδοση. Στην πραγματικότητα, με την κορυφαία έκδοση, το νερό που χτυπά τις επιφάνειες απομακρύνεται με το τυπικό εφέ του λωτού, συμπαρασείροντας τη σκόνη, τα καυσαέρια και τις μικρές ακαθαρσίες μακριά από τις επιφάνειες.
  • έχει σχεδιαστεί για εξωτερική χρήση, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

Η VALPAINT προτείνει δύο τρόπους εφαρμογής αυτής της βαφής για εξωτερική χρήση που επηρεάζουν την τελική του εμφάνιση:

1) Με Σπάτουλα – εφέ με ήρεμη κίνηση, όπου το προϊόν έχει πιο ομοιόμορφη και συνεχή κατανομή

2) Εφέ με ραβδώσεις και στίγματα που δημιουργούν ένα σχέδιο παρόμοιο με το πολυκαιρισμένο σίδερο

Στον κόσμο της αρχιτεκτονικής, το φαινόμενο σκουριασμένου σιδήρου εκτιμάται ιδιαίτερα για τα σύγχρονα κτίρια που αναδεικνύουν αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες. Λόγω της ικανότητάς του να μετατρέπει βιομηχανικά κτίρια χωρίς χαρακτηριστικά σε πραγματικά έργα αρχιτεκτονικής, το σκουριασμένο σίδερο έχει κερδίσει (και συνεχίζει να κερδίζει) την εύνοια πολλών σχεδιαστών.

Βαφή για εξωτερική χρήση με το εφέ μαρμάρου Τραβερτίνο: ROCOCÒ TRAVERTINO VALPAINT

Το ROCOCÒ TRAVERTINO είναι μια διακοσμητική επίστρωση φυσικής υφής για εξωτερική χρήση που αναπαράγει το αποτέλεσμα του μαρμάρου Τραβερτίνο, σε σχέση με την τυπική υφή των μπλοκ και τις φλέβες που το χαρακτηρίζουν.

Στη σύνθεσή του, το προϊόν είναι ένα κρεμώδες μείγμα που μπορεί να εφαρμοστεί προσαρμόζοντας το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα. Η VALPAINT προτείνει μια σειρά αποχρώσεων στον κατάλογο που μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ληφθούν όλα τα χρώματα που ορίζονται από το έργο.

Στην αισθητική του έκφραση (χάρη στο σχεδιασμό του σε μπλοκ και την παραδοσιακή επένδυση και τρύπες στο φυσικό υλικό), το χρώμα ROCOCÒ TRAVERTINO για εξωτερική χρήση είναι σε θέση να συνοψίζει χαρακτηριστικά από την κλασική αρχιτεκτονική. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείται σε περιβάλλοντα με σύγχρονες μορφές και σχήματα, το υλικό αποκτά σύγχρονα, μοντέρνα χαρακτηριστικά. Ο σχεδιασμός των μπλοκ είναι απολύτως προσαρμόσιμος και μπορεί να γίνει το διακριτικό στοιχείο για επιφάνειες σε ένα σύγχρονο περιβάλλον.

METEORE 10 INTONACO: το χρώμα για εξωτερική χρήση με απεριόριστες δυνατότητες εφαρμογής

Το METEORE 10 INTONACO είναι μια φυσική βαφή με βάση το νερό που αναπαράγει το αποτέλεσμα του σοβά.

Το θεμελιώδες χαρακτηριστικό του, δηλαδή η φυσικότητα του προϊόντος, εξασφαλίζει εξαιρετική εργασιμότητα που, μαζί με τις χρωματικές λύσεις του, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε σύγχρονες επιφάνειες για έναν μοντέρνο σχεδιασμό.

Η VALPAINT προσφέρει αυτό το χρώμα για εξωτερική χρήση σε τέσσερις εκδόσεις, καθεμία από τις οποίες εκφράζει διαφορετικά αισθητικά χαρακτηριστικά για να ανταποκριθεί σε διαφορετικές σχεδιαστικές ιδέες.

1) Εφέ σπατουλαριστού σοβά: εκφράζει τη φυσικότητα του προϊόντος στο μέγιστο με ομοιόμορφες επιφάνειες που χαρακτηρίζονται από υφή σοβά που διατίθεται σε διαφορετικές αποχρώσεις. 

2) Εφέ σπατουλαριστού σοβά με νιφάδες: το ληφθέντα αισθητικό αποτέλεσμα είναι μια ομοιόμορφη επιφάνεια με μικρά θραύσματα φωτός που ενισχύουν τις διάφορες αποχρώσεις του χρώματος, μέσω της προσθήκης ενός φυσικού προσθέτου (μαρμαρυγία).

3) Εφέ σαγρέ σοβά: διακοσμητική επιφάνεια που δημιουργήθηκε με μια τεχνική που σας επιτρέπει να εφαρμόσετε περισσότερο υλικό στο διακοσμημένο υπόστρωμα για να τονίσετε την υφή του και να δημιουργήσετε ένα πολύ ενδιαφέρον εφέ με φωτοσκιάσεις.

4) Εφέ σοβά με πινέλο: εδώ, σε αντίθεση με προηγούμενες προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν τη χρήση σπάτουλας για την εφαρμογή, η πινελάτσα γίνεται πρωταγωνιστής αυτής της παραλλαγής. Η επιφάνεια είναι ομοιόμορφη με μια αίσθηση που σας επιτρέπει να εκτιμήσετε τη φυσικότητα του προϊόντος.

Χρώματα για εξωτερική χρήση και το «μπόνους πρόσοψης» με το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ – ΑΥΤΟΝΟΜΩ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΙΙ

Η τρέχουσα κατάσταση οδήγησε τις τοπικές αρχές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το θέμα και να προωθήσουν, μέσω του νόμου για τον προϋπολογισμό του 2020-21, τη δυνατότητα χρήσης ενός μπόνους που ονομάζεται «μπόνους πρόσοψης» το οποίο επιτρέπει στους πολίτες να λάβουν έκπτωση φόρου έως 85 % για την ανακαίνιση των προσόψεων και των στοιχείων τους.