Η εταιρεία ΙΝΤΕΡΚΑΣ είναι οικογενειακή επιχείρηση και ιδρύθηκε το 1978 με την επωνυμία Δ. ΚΑΜΠΑΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ από τον Δημήτρη Καμπαράκη. Το 2000 μετατράπηκε σε ΙΝΤΕΡΚΑΣ - Αφοί Δ. ΚΑΜΠΑΡΑΚΗ ΟΕ. Από το 1990 δραστηριοποιείται στον τομέα εισαγωγής χρωμάτων - βερνικιών από αναγνωρισμένους, Γαλλικούς, Ιταλικούς, Βέλγικους και Βρετανικούς οίκους παραγωγής. Μέχρι το 1995 συνεργαζόμασταν με τον Βελγικό οίκο παραγωγής χρωμάτων-βερνικιών LAVENNE-MUR.

Το 1995, η εταιρεία μας αναπτύσσεται ακόμη περισσότερο και ξεκινά την αποκλειστική συνεργασίας με τον πρωτοπόρο στο χώρο του χρώματος Γαλλικών συμφερόντων οίκο TOLLENS.

Από το 1996 μέσα από την εταιρεία μας, ο Γαλλικός οίκος παραγωγής εργαλείων βαφής FRANPIN έκανε την εμφάνιση του στην Ελλάδα. Η FRANPIN που σήμερα ονομάζεται NESPOLI-FRANCE ανήκει πια στον Ιταλικό όμιλο NESPOLI που κατέχει πανευρωπαϊκά την 1η θέση ανάμεσα στις εταιρείες παραγωγής πινέλων και ρολών και την 3η παγκοσμίως.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε και η συνεργασία μας με τον Ιταλικό οίκο διακοσμητικών υλικών Stucco και ειδικών τεχνοτροπιών, Giorgio Graesan & Friends. Μια εταιρεία που τα προϊόντα της κατέχουν πρωταγωνιστική θέση σε 20 χώρες του κόσμου και 1η θέση επιλεκτική και δύσκολη Ιταλική αγορά.

Στις αρχές του 1997 διευρύνονται οι επιλογές προϊόντων που διαθέτουμε στην ελληνική αγορά με την παρουσίαση των κολοσσών της Ιταλικής βιομηχανίας χρωμάτων MAXMEYER – Cromology Italia Spa και VIERO– Cromology Italia Spa και την ίδια χρονιά με την παλαιότερη και σημαντικότερη Γαλλική εταιρεία παραγωγής βερνικιών, BLANCHON - SYNTILOR.

Από το 2003 η σημαντική εταιρεία παραγωγής και ανάπτυξης διακοσμητικών προϊόντων OIKOS αντιπροσωπεύεται και αυτή από την εταιρεία μας καθώς επίσης και ο μεγαλύτερος βρετανικός οίκος παραγωγής προϊόντων και επιχρισμάτων ειδικών εφαρμογών ARMOURCOAT.

Από το 2009 και μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ξεκινήσαμε δύο νέες συνεργασίες. Η πρώτη με έναν από τους σημαντικότερους και παλαιότερους Βρετανικούς οίκους παραγωγής χρώματος την εταιρεία THE LITTLE GREENE PAINT COMPANY LIMITED και η δεύτερη με τον Ιταλικό οίκο παρασκευής διακοσμητικών επιχρισμάτων και τεχνοτροπιών VALPAINT S.p.A, μια εταιρεία που επίσης κατέχει πρωταγωνιστική θέση στην παγκόσμια αγορά διακοσμητικών προϊόντων χρώματος.

Τέλος από το 2012 η Ισπανική εταιρεία BEISSIER, 2η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή και άκρως καινοτόμα εταιρεία επισκευαστών υλικών και επιχρισμάτων για τοίχους, η Γερμανική εξειδικευμένη εταιρεία παραγωγής βερνικιών ξύλινων δαπέδων EUKULA και η σύγχρονη και πολύ μοντέρνα Ισπανική εταιρεία χρωμάτων Blatem εκπροσωπούνται και αυτές από την εταιρεία μας.